ΠΡΟΣΩΠΟ/ΣΩΜΑ

ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ LASER

Η πιο αποτελεσματική και ασφαλής μέθοδος

Ενδείξεις

Ανεπιθύμητη τριχοφυΐα

Διάρκεια Θεραπείας

10-60 λεπτά, συνήθως απαιτούνται 8 συνεδρίες

Επίπεδο Πόνου

2/5

Αναισθησία

Χωρίς

Διάρκεια αποθεραπείας

Άμεσα

Διάρκεια Αποτελέσματος

Μόνιμο

Ορατότητα Αποτελέσματος

Άμεσα

Η αποτρίχωση με Laser αποτελεί την πιο αποτελεσματική και ασφαλή μέθοδο για την απαλλαγή από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα σε οποιοδήποτε σημείο του προσώπου ή του σώματος. Είναι κατάλληλη για άνδρες και γυναίκες, για κάθε τύπο δέρματος και κάθε τύπο τριχοφυΐας. Με λίγες μόνο συνεδρίες, απολαμβάνετε βελούδινο δέρμα για πάντα, χωρίς ερεθισμούς και σπυράκια.

Η μεγάλη υπεροχή του Laser σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους αποτρίχωσης είναι ότι δρα ακριβώς στη ρίζα της τρίχας, κι έτσι προσφέρει μόνιμο αποτέλεσμα, χωρίς να επηρεάζει καθόλου το δέρμα.

Το Laser δρα με τη βοήθεια της μελανίνης, της χρωστικής ουσίας που χαρίζει στην τρίχα το χρώμα της. Όσο πιο σκουρόχρωμη είναι η τρίχα, τόσο μεγαλύτερη είναι και η ποσότητα μελανίνης που περιέχει. Όταν η δέσμη του Laser στοχεύει την τρίχα, η φωτεινή ενέργεια απορροφάται από τα σωματίδια της μελανίνης και ταξιδεύει μέχρι τη ρίζα του τριχοθυλακίου. Εκεί μετατρέπεται σε θερμική ενέργεια, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να αυξάνεται μέσα στο τριχοθυλάκιο στους 90 βαθμούς Κελσίου και ο θύλακας της τρίχας να καταστρέφεται και να μην είναι πια σε θέση να παράξει υγιή, δυνατή τρίχα.

Περιοχές εφαρμογής
Η Laser αποτρίχωση είναι μία μέθοδος κατάλληλη για κάθε περιοχή του δέρματος. Είναι ασφαλής και αποτελεσματική τόσο για τις μικρές περιοχές, όπως είναι η μύτη και τα αυτιά, όσο και για τις μεγάλες περιοχές, όπως είναι η πλάτη και τα πόδια. Ακόμα, μπορεί να εφαρμοστεί με απόλυτη ασφάλεια και σε ευαίσθητες περιοχές, όπως είναι η περιοχή των γεννητικών οργάνων.

Οδηγίες πριν τη θεραπεία

  • Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο ή σε σολάριουμ για τουλάχιστον έναν μήνα. Το μαύρισμα του δέρματος αυξάνει τον κίνδυνο εγκαύματος από το Laser.
  • Ξυρίστε την περιοχή της θεραπείας 2 ημέρες νωρίτερα χρησιμοποιώντας έναν αφρό ξυρίσματος για να αποφύγετε τον ερεθισμό του δέρματος.
  • Μην χρησιμοποιήσετε άλλες μεθόδους αποτρίχωσης (π.χ. τσιμπιδάκι, αποτριχωτική κρέμα ή κερί, κτλ) στην περιοχή της θεραπείας για τουλάχιστον δύο βδομάδες πριν τη θεραπεία.
  • Αποφύγετε τη χρήση προϊόντων που περιλαμβάνουν οξέα ή ρετινόλη για τουλάχιστον μία βδομάδα πριν τη θεραπεία.

Οδηγίες μετά τη θεραπεία

  • Αποφύγετε να αγγίζετε την περιοχή για τουλάχιστον 12 ώρες.
  • Για το πρώτο 24ωρο, αποφύγετε να κάνετε ντους με ζεστό νερό. Ρυθμίστε τη θερμοκρασία στο χλιαρό.
  • Αν επιθυμείτε να εκτεθείτε στον ήλιο, μπορείτε να το κάνετε αφού συμπληρωθούν 48 ώρες από τη θεραπεία και πάντα με τη χρήση αντηλιακού υψηλής προστασίας.
  • Ο ερεθισμός της περιοχής είναι φυσιολογικός τις πρώτες ώρες. Συστήνεται η εφαρμογή μιας ενυδατικής κρέμας για την ανακούφισή του.
  • Τα μαύρα στίγματα που μπορεί να υπάρχουν στο δέρμα, θα φύγουν μέσα σε 20 ημέρες. Μην προσπαθήσετε να τα αφαιρέσετε με τσιμπιδάκι ή με τα νύχια σας.