Αποτρίχωση με Λέιζερ Αλεξανδρίτη: Όσα Πρέπει να Ξέρετε

Η αποτρίχωση με λέιζερ Αλεξανδρίτη είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για την μόνιμη μείωση της τριχοφυΐας. Στο ιατρείο μας, χρησιμοποιούμε το Lutronic Clarity II, ένα από τα πιο σύγχρονα λέιζερ Αλεξανδρίτη που διατίθενται στην αγορά. Το Clarity II είναι το ταχύτερο σύστημα αποτρίχωσης  καθιστώντας δυνατή την αποτρίχωση ακόμα και σε μεγαλύτερες περιοχές του σώματος, όπως τα πόδια ή την πλάτη, σε σύντομο χρονικό διάστημα .

Περιλαμβάνει την καινοτόμο τεχνολογία Temperature Sensing, ο ειδικός αισθητήρας που υπάρχει πάνω στην κεφάλη του μηχανήματος ανιχνεύει τη θερμοκρασία του δέρματος σε πραγματικό χρόνο, προφυλάσσοντας από εγκαύματα ή ερεθισμούς, εξασφαλίζοντας μέγιστη ασφάλεια και άνεση κατά τη διάρκεια της θεραπείας.


Πώς Λειτουργεί η Αποτρίχωση με Λέιζερ Αλεξανδρίτη
Η αποτρίχωση με λέιζερ Αλεξανδρίτη λειτουργεί με την εκπομπή φωτός σε συγκεκριμένο μήκος κύματος (755 nm) που απορροφάται από τη μελανίνη, τη χρωστική ουσία της τρίχας. Το φως μετατρέπεται σε θερμότητα, η οποία καταστρέφει τον θύλακα της τρίχας, αναστέλλοντας την ανάπτυξή της.


Οδηγίες Πριν από τη Θεραπεία
Για καλύτερα αποτελέσματα και ασφάλεια, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες πριν την αποτρίχωση με λέιζερ:

  1. Αποφύγετε το μαύρισμα: Μην εκτίθεστε στον ήλιο ή χρησιμοποιείτε σολάριουμ για τουλάχιστον 4 εβδομάδες πριν τη θεραπεία. Η αυξημένη μελανίνη στο δέρμα μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμούς ή υπερμελάγχρωση.
  2. Ξυρίστε την περιοχή 1-2 ημέρες πριν: Το λέιζερ πρέπει να στοχεύσει τον θύλακα της τρίχας, οπότε είναι καλύτερο να αφαιρέσετε την τρίχα με ξυράφι, αποφεύγοντας κερί ή αποτριχωτικές κρέμες.
  3. Αποφύγετε προϊόντα με ενεργά συστατικά: Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα που περιέχουν ρετινοειδή ή οξέα στην περιοχή που θα αποτριχώσετε λίγες ημέρες πριν τη συνεδρία.
  4. Αποφύγετε την άσκηση αμέσως πριν τη θεραπεία: Η θερμοκρασία του δέρματος πρέπει να είναι φυσιολογική για τη βέλτιστη απόδοση του λέιζερ.

Οδηγίες Μετά τη Θεραπεία
Μετά τη θεραπεία, είναι σημαντικό να φροντίσετε το δέρμα σας για να αποφύγετε ερεθισμούς και να επιτύχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα:

  1. Εφαρμόστε καταπραϋντικές κρέμες: Χρησιμοποιήστε προϊόντα με αλόη ή ενυδατικές κρέμες για να καταπραΰνετε τυχόν κοκκινίλες ή ερεθισμούς.
  2. Αποφύγετε τον ήλιο: Χρησιμοποιήστε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας (SPF 50+) και αποφύγετε την άμεση έκθεση στον ήλιο για τουλάχιστον 2 εβδομάδες μετά τη θεραπεία.
  3. Μην κάνετε ζεστά μπάνια: Αποφύγετε το ζεστό νερό, τις σάουνες ή τις πισίνες για 24-48 ώρες μετά τη θεραπεία, καθώς το δέρμα μπορεί να είναι πιο ευαίσθητο.
  4. Αφήστε τις τρίχες να πέσουν φυσικά: Μην τραβάτε τις τρίχες που πέφτουν μετά τη θεραπεία. Η διαδικασία αυτή είναι φυσιολογική και θα διαρκέσει μερικές ημέρες.

Πλεονεκτήματα του Lutronic Clarity II

  • Ταχύτητα και ακρίβεια: Η τεχνολογία μας επιτρέπει ταχύτερες συνεδρίες, ακόμα και για μεγάλες περιοχές του σώματος.
  • Temperature Sensing: Ο ειδικός αισθητήρας προστατεύει το δέρμα σας από υπερθέρμανση, προσφέροντας ασφάλεια και άνεση.
  • Κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος: Με το Lutronic Clarity II, επιτυγχάνουμε ασφαλή και αποτελεσματική αποτρίχωση σε όλους τους τύπους δέρματος, χάρη στην ενσωματωμένη τεχνολογία Ndyag , αυτό το σύστημα προσαρμόζεται ακόμα και σε άτομα με πιο σκούρες αποχρώσεις δέρματος, προσφέροντας εξαιρετικά αποτελέσματα ακόμα και κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Με αυτόν τον τρόπο, το Clarity II προσφέρει μέγιστη ευελιξία και ασφάλεια σε κάθε εποχή και τύπο δέρματος.